13 Mart 2011 Pazar

Bir pazar

Bu pazar yine Doruk'un yeni marifetleriyle geçti.
Elma&Erik reçeli

Haftasonu mesaimiz Cumartesi de ve Pazar da 07.30 da başladı. Hep birlikte kahvaltımızı yapıp babayla 10.30 gibi temizlik işlerine giriştik. Bu arada, bir ilk daha: tatlı yemeyen Doruk, erikli, elmalı reçel yedi. Darısı meyvaların başına.

Neyse ev işlerimizin henüz yarısına bile gelmeden Doruk su koyverdi. Amacımız onun öğlen uykusu sırasında dışarı çıkıp güzel havanın tadını çıkarmak, kahve içmekti. Son 1 haftadır Doruk artık günde birkez uyuyor. 12.30 gibi yatıp 15.00 civarı uyanıyor. Bu sistem epeydir istediğim şekildi. Çok güzel oldu. Ama gel gör ki pazar günü Doruk 11.30 gibi mızırdanmaya başlayınca, dışarı çıkma hazırlığımıza erken başladık ve attık kendimizi sokağa. Ve Doruk saat 12:15 de öğlen uykusuna geçti. Yürüyüş yaptık, Nero'ya gidip kahvemizi içtik. Ben kitabımı, Nevzat'ta gazetelerini okudu. Ordan çıktık, parka gittik sessiz, güneşli bir köşede oturduk, etrafa baktık. Paşada güzel güzel temiz havada uyudu. 14.00 de doğru uyandı.

Onu ilk defa parka götürdük. Salıncağa bindirdik. Tam anlamadı ne olduğunu. Hatta nerdeyse biraz daha sallasak salıncakta uyuyakalacaktı :)

Ordan çıkıp City's e girdik alışveriş için. DNR'a girdik. Doruk için süper bir mekan fakat ayakkabıları var ayağında ve onlarla yürümek istemiyor küçük oborjinim. Ben de çıkardım ayakkabılarını, giydirdim ayağına kaymaz çoraplarını saldım oğlumu kitapların dvdlerin arasına. Çok şaşırdı, çok hoşuna gitti. Dolaştı, şarkı söyledi, Çığlık attı. Aklından "aaaa bizim evdekinden daha çok kitap olan bir ev daha varmış yaw" diye geçirmişmidir acaba? :)) Ne gariptir ki, evdeki kitaplar gibi hepsini indirmedi yere. Hatta aldığı kitabı ısrarla tekrar yerine koymaya bile çalıştı. :)

İlkkez kalemi eline aldı.Bu arada, akşam dönünce daha önce eline verdiğim kalemi görünce ağlamaya başlayan oğlum kalem tutup karalama yaptı ilk defa, bize sanat eseri gibi gelen karalamalar. Bu seferde elinden ağzına da soktuğu için kalemi almak büyük bir olay oldu. Acilen kendisine zararsız kalemler almamız gerekiyor sanırım.

Akşam da 20.00'de gece uykusu için yattı. Bu sistem tuttu demek için çok erken belki. Henüz 5 gün oldu. Tutup tutmadığı 2 hafta içinde belli olacak.

13.03 tarihli pazarımızda ilk bahar güneşi eşliğinde böylece geçti........




Hiç yorum yok: