16 Temmuz 2011 Cumartesi

Bu hafta sonu neler yaptık-1


Bu haftasonu için aslında Doruk ve Nevzat'ı Büyükada'ya götürme planım vardı. İkiside henüz görmediler adaları. Ama birlikte plan yaptığımız arkadaşların işleri çıkınca planımız cuma akşamından suya düştü. Tabiki pratikanne olarak hemencecik yeni bir plan yürürlülüğe girdi.

Sabah kalktık. Nevzat güzel bir kahvaltı hazırladı bende evi toplayıp hazırlıkları tamamladım. Çıktık.



 
İlk hedefimiz İstanbul Modern'de ne zamandır gezmek istediğim 2 tane fotograf sergisi vardı ve son haftaya girmişlerdi. Sergileri gezmek oldu. Doruk için biraz ürpertici olduysada özellikle doğa üzerine olan kuşlu, ayılı olan "Kayıp Cennet" sergisi özellikle ilgisini çekti. Ama en çok en çok ilgisini çeken İstanbul Modern'de bilen bilir bienalden kalma askıda kitap sergisi vardır. Süresiz bir sergidir. Ona bayıldı. Bişeyler anlattı. Müzenin cafesinde oturup kahvelerimizi içtik. Ayrılmamız çok zor oldu çünkü Doruk'u ancak kucağımızda koşa koşa çıkarttık. Ayrılmak istemedi. Özellikle yukarıda resmi görünen yeşillikler içindeki sanat eserlerini görünce kendini kaybetti. :)




Daha sonra Ortaköy'ye doğru yola çıktık. Yarı yolda inip Doruk'un bir saat pusetinde uyumasına izin verdik. Uyanıncada çok güzel bir yerde (Kithenette) pizza ve salata yiyip bira içtik. Doruk pizza yedi, sonrada kuşların peşinden attı kendisini Ortaköy meydanına.




Yine Doruk'u kuşlardan ayırmak zor olsada ordan ayrılıp 20 dk. bir yapılan 1 saatlik boğaz turuna katıldık. Gerçekten çok güzeldi. Gemi sakindi. Müzik hafifdi. Doruk ilk defa bilinçli bir şekilde vapur gezisi yaptı. Tabiki denize bakmaya doyamadı. Birde üstüne üstlük bir yunus kafilesiyle karşılaştık. Tadından yenmicek bir gezi oldu. 


        
Oğlumun kollarında boğaz turu..... bizden mutlusu yok.


Pazar günü içinde emziren anneler oyun grubumuzla buluşmamız vardır. 16.00'dan sonra Maçka Parkında buluştuk. Doruk'un aydaşı olmasada Doruk'ta çok güzel vakit geçiriyor bu bıcırlarla..... Mumu, Memoniko, Maya ve Aze Çınar ve yeni aramıza katılan Ayşe İdil. Hepsine abilik yaparak ellerine oyuncaklarını verdi. Onlarla birlikte karşılıklı oturmaya bayıldı. Sonra da babası ve Ayşe İdil'in babasıyla maç yaptı.... Çok çok neşeliydi.... Ben zaten bu gruptaki arkadaşlarımı seviyorum. Çok güzel bir pazar geçirdik birlikte.


Babasının dizlerinde abilik keyfi yapan bir Doruk :)













1 yorum:

thalassapolis dedi ki...

Oh süpermiş :)