26 Temmuz 2011 Salı

Mutluluk - 1

Zaman zaman hayatımızda öyle saçma şeyler olup bitiyor ki, bizi mutlu edecek şeyleri es geçebiliyoruz. Hızlı bir şekilde yaşıyoruz. O olsun, bu olsun diyip aslında ufacık mutluluklarımızı atlıyoruz.


Yazılarını ve blogunu severek takip ettiğim Delianne 'nin blogundaki
"Mutluluk Dersleri" yazıları benim de kendi mutluluklarım hakkında düşünmemi sağladı. Ben de ondan özenerek zaman zaman oğlumun blogunda beni mutlu eden şeyleri yazmaya karar verdim. Oda büyüdüğünde kendi küçük mutluluklarını hatırlasın, unutmasın, hayatın hırslardan, egolardan ibaret bir şey olmadığını hatırlasın diye...
Şimdiden Delianne'me teşekkürü bir borç biliriz efem.




Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bu Cumartesi sabahı işte yukarıdaki tickerı blogumda görmek beni mutlu etti.... 1,5 porsiyon bir oğlum var. (Cumartesi sabahı 1 year 6 months yazıyordu) .. 18 ay önce bu blog yazılmaya başlandı.... 18 ay oldu ben anne olalı.... ve 18 aydır nasıl güzel bir hayatımız var onunla... Mutluluğumun en büyük kaynağı....


Sonra bu haftasonu ben bir yaş daha büyüdüm. Serpildim, güzelleştim, akıllandım. Oğlumla ana-oğul Nişantaşı'nda geçirdik günümüzü. Aşk Cafe'de kocaman çilekli bir Aşk-ı memnu yedik. Latte içtik. Bu da benim günümün fotograf karesi... İsmini "Üçü bir arada" koydum. Mutluluk; yaşalırken oğlumun yanıbaşımda olmasıydı.



Mutluluk; bu haftasonu 1 yaşına girmiş olan küçük Dafne'nin ilk doğum gününde onun için birşeyler yapmaktı ayrıca. Doğum günü davetiyesini hazırladım, yukarıdaki şekle soktum. Annesiyle birlikte pastasını seçmeye çalıştık. Ev süslemelerine baktık. O farkında olmasada onun minik hayatında bir etkim olmasıydı bu haftasonu mutluluk.


Çok uzun zamandır düşünüp hayata geçiremediğim bir projeydi dikiş makinası ve dikiş dikmeyi öğrenmek. En sonunda aldım getirdim makinayı.... hala başına oturmuşluğum yok ama masanın üzerinde durması ve benim ona bakıp dikeceğim şeylerin hayalini kurmaktı mutluluk.

Mutluluk; Evimi derleyip toplayıp bir demet çiçekle taçlandırmaktı.

Mutluluk; Yeni keşfettiğimiz kamyonetli sokak satıcısından aldığımız domateslerin içlerinin kıpkırmızı çıkması  ve bu domateslerle yapılan pilavı ev halkının bayıla bayıla yemesi ekstra mutlulukmuş.


Mutluluk: Uzun, sıkıcı ve sıcak bir günün sonunda oğlumun sağlıkla bir gece daha yatağında güzel bir uykuya dalmasından sonra koltuğa uzanıp yukarıdaki üçlüyü bir araya getirmekti....

Doruk'un yaptığı şahane resimlere bakmak ve bu resimleri saklayacağımı ve onunda bir gün bu defteri göreceğini düşünmekti mutluluk..












1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ozlemcim,sunu da eklemeliydin oraya:
"arkadasimin dertlerini hicbisi yapamasam da sadece dinlemek,onun gozlerinin icine bakarak tasalarina ortak olmaya calismakti mutluluk..."
sevgiler :)