4 Ekim 2011 Salı

"Anne Dostu Toplum" Nedir?

Bir emzirme haftasında daha birlikteyiz. Yine bir mim. Canım arkadaşım Derya mimlemiş beni bu sefer. Detayları için Blogcuanne'nin yazısını okuyabilirsiniz. İşte size cevaplarım da aşağıda.


1. “Anne Dostu Toplum”dan ne anlıyorsunuz? Birkaç cümle ile tanımlar mısınız?
Annelerin çözüm önerilerini önemseyen, öncelik veren. Toplumu iyi yönde değiştirecek yegane gücün anneler olduğuna inanan düşünce yapısı olduğunu düşünüyorum. Eğitimin evde anneyle başladığına inanıyorum.

2. Türk toplumunun “Anne Dostu” bir toplum olduğunu düşünüyor musunuz?
Anneye çok değer verdiğini, saygı duyduğunu düşünüyorum çoğu zaman. Ama çoğu zaman da aslında bilinçsizce belki de cahillikle anne olmayı hiçte desteklemediğini düşünüyorum.

3. Toplumsal hayatta annelerin karşılaştığı en büyük üç zorluk sizce nedir?
Çalışan bir anne dahi olsalar evin yükünü babadan daha fazla üstleniyor olmaları, çoğu zaman çocukların yetiştirilmesinde, karar verme aşamalarında yanlız olduklarını ve çok zor maddi olanaksızlıklarla çocuklarını yetiştirmeye çalıştıklarını

4. “Anne Dostu İş Yeri” deyince aklınıza gelen ilk üç kriteri paylaşır mısınız?
Çocuklu kadınlar için doğum, süt, mazeret izinlerini sorunsuz kullandıran, çocuklar için kreş alternatifleri sunan, işyerinde bir süt odası bulunduran iş yerleri için anne dostu iş yeri diyebilirim.

5. Çalışan annelerin yaşadığı en önemli üç sorun size göre nedir?
Çocuklarıyla yeterli, kaliteli zaman geçiremiyor olmak, yetkin ve ihtiyaçlarına göre bakıcı bulamamak, kendilerine yeterince zaman ayıramıyor olmaları.

6. Elinize bir sihirli değnek verilse, iş ya da günlük hayatınızda yaşadığınız hangi sorunu/engeli değiştirmek isterdiniz?
Çok şanslıyım böyle bir engel yada sorunum yok.


Emzirme reformuna destek veren herkesi bu ankete katılmaya çağırıyorum ve sobeliyoruuuum.... Herkes ama herkes üstüne alınsın lütfen.

2 yorum:

Başka Anne dedi ki...

Eyvallah Özlem'im

Adsız dedi ki...

Hadi bakalım!
http://ruzgarligunlervegeceler.wordpress.com/2011/10/06/anne-dostu-toplum-mu/