1 Ocak 2012 Pazar

2012 hoşgeldi!



                                  
Bir yıl daha bitti. Yepyeni bir yılın ilk gününü yaşadık. Ne kadar kötü bir yıl geçirmiş bile olsa insan yine de yeni yıllar iyimser ve sonsuz bir umut barındırıyor.

Cumartesi sabahı erkenden kalktık. Kahvaltımızı yaptık ve etraf kalabalıklaşmadan ilk kısım alışveriş işlerimi yapmak üzere ben evden çıktım. Doruk ve Nevzat Nişantaşı’n da gezdiler öğlene kadar. Sonra ben geldim. Yemek işlerine giriştim. Nevzat ikinci kısım alışverişlerini tamamladı.

Sakindik. Acelemiz yoktu. Derdimiz tasamız yoktu. Amacımız Doruk’u bugün 24.00 de kadar uyutmamak. Yeni seneye girerken hep birlikte uyanık olmaktı.
Soframızı birlikte kurduk, yemeğimizi birlikte yedik. Şarabımızı içtik. Giyindik ve gece 24.00 kalabalığı olmadan 21.30 civarları Nişantaşı’nın hengamesine karıştık. Her yer tıklım tıklımdı. Oturabileceğimiz boş tek yer Nişantaşı muhallebicisinde sâhlep ve sakızlı muhallebimizi yiyip evimize geri döndük.


Doruk ancak 23.30 a kadar dayanabildi. O uyudu. Biz yeni yılın coşkusuna TVden ve evden seyredebildiğimiz hem Taksim hem Nişantaşı havai fişeklerini izleyerek katıldık.

Biz bu sene çekirdek aile olarak evdeydik. 2011 günlerinin heyecanlı son günleri, 2012 yılının daha heyecanlı ilk günlerine gebeydi. Bir şekilde biz hiçbir arkadaşımızın partisine katılamadık, malesef kimsede bizimkisine. Aile büyükleri hepten uzaklarda.


Büyük aile, kalabalık her zaman sevdiğimiz, tercih ettiğimiz şeyler. Hele ki insan böyle günlerde daha büyük aile olmaya özeniyor diye düşünürken, dün gece anladım ki işin sırrı büyük ya da küçük aile olmak, kalabalık kutlamalar yapmakta değildi. İşin sırrı, gözlerine baktığında gerçek şeyler gördüğün, seni hep gülümseten, huzur veren, orada olduğun için binlerce şükür edebileceğin yerde ve kişilerle olmaktaydı. Kalabalıkta olsak yanlızda olsak elimizdekilerin kıymetini bilmek, bazen olduğumuz yere şöyle dışardan bakıp zenginlikleri görmek gerek. Ben de dün akşam işte tam da böyle bir yerdeydim. 3 kişilik ailemizle aslında o kadar kalabalıktık ki…



Herkese istedikleri gibi bir yıl diliyoruz.



 










5 yorum:

Crocus dedi ki...

iyi seneler Özlem :)

Crocus dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Havva dedi ki...

İyi seneler.....Gönlnüzden geçenlerin gerçekleştiği bir yıl olsun :)

melontheroad dedi ki...

Son fotonuza bayildim:) iyi seneler kalabalik aile ;))

melontheroad dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.