27 Ekim 2010 Çarşamba

Küçük Prens 9 aylık

Ailemizin küçük prensi Doruk'umuz artık 9 aylık. Babası ve benim için sanki bebeklikten çıktı ve çocuk oldu. Ama tabi hala onu "bebeğim" diye seviyoruz o ayrı. Sanırım koca adam da olsa o bizim için bebek olarak kalacak.

Artık evde varlığı tamamen hissediliyor. Çünkü artık etrafta onunda çok önemli eşyaları (oyuncakları hep yerlerde), köşeleri, tv seyretmek için saati, bizim bornozlarımızın yanında asılı kısa boylu mavi bir bornozu, buzdolabında yemekleri, alışverişlerde özel listesi var..... artık bir birey benim küçük prensim.

Artık arkadaşları olmasını istiyor ve o arkadaşlarıyla zaman geçirmek istiyor. Evde fazla kaldığında sıkılıyor, dışarıda insanlarla sosyalleşmek istiyor. Bir cafeye gidip oturmak ve etraftaki insanları, garsonları tavandaki lambaları seyretmek en büyük zevki.

Doruk'la ilk kez bu ay içinde uykusuz uzun bir gece geçirdik. Şimdiye kadar rutin emme seansları dışında kalkmayan oğlum bir gecemizi ağlama krizi ve uyumayarak ateşler içinde geçirdi. Babasıda bende daha önce böyle birşeyle karşılaşmadığımız için panik olduk. (bebekleri her gece böyle olan anne babalara sabır ve güç diliyorum cidden çok zormuş.)

Neyse 9. ay kontrolümüzü bu gecenin ertesi hemen gerçekleştirdik. Doktorumuz 3 olasılık üzerinde durdu. 1. arka dişler geliyor. 2. idrar yollarında olası bir iltihap, 3 yediğim birşeyin ona dokunmuş olacağı ki, değişik olarak yediğim şey turptur. Doktora gittigimiz günün akşamı hiçbir ilaç kullanmadan oğlum eski haline döndü. İdrar kültürümüz temiz çıktı. O geceyide böyle atlatmış olduk.

Bu arada;
Boy; 74
Kilo: 9,250 gr. ve herşeyiyle normal biraz uzun, çok uslu bir bebek oğlum.

Bu ay artık istediği heryere yuvarlanarak gidiyor. Daha geçen ay koyduğumuz yerde oyuncaklarıyla oynayan Doruk'tan eser yok. Tutabilene aşk olsun. Yerde yuvarlanan bir top sanki istediği her yere ulaşıyor durumundayız. İlkkez bu ay "baybay" yaptı babasına. Peluş oyuncakları seviyor ve onlarla sohbet ediyor, birşeyler anlatıyor, sarılıyor öpüyor onları. Akşamları Yumurcak TV deki balonlu programı seviyor. Müziğine bayılıyor. "Tutup balonumun ipindeeeen onunla gezerim ben" :)

İlk hastalığımızı geçirdik.Nezle olduk. Oğluma gereksiz bulup almamak için direndiğim buhar makinasını aldık. Faydasınıda gördük. Mutlaka tavsiye ediyorum artık çocuklu ailelere. Kışın odasında bunu kullanmak rahatlatıyor çocukları. Ayrıca Doruk artık müzik dinlemeyi çok seviyor. Sevdiği müzikleri nerde olursa olsun hemen algılıyor. Daha önceleri bizimle birlikte müzik dinliyorken artık odasında bir müzik sistemi var. Burçin Büke'nin klasik müzik cdleri bebekler için mükemmel. Tavsiye ediyorum. Doruk paşanın artık birde cd arşivi olacak......

Paşa oğlum benim. Evimizin neşesi, gülen yüzü. Canım oğlum.
















2 yorum:

Unknown dedi ki...

burçin büke yi bende severim ama hiç aklıma gelip dinletmemiştim bende deneyeceğim bilgi için teşekkürler

Adsız dedi ki...

canım ya sanki burağın yaptıklarını okur gibi oldum, büyüd artık bizim cocuklarımız..biz yazıya dökemiyoruz o ayrı..doruk için güzel bir arşiv de annesinin yazıları olacak..(hülya)