14 Şubat 2011 Pazartesi

Bir haftasonu büyümek

Cuma gecesi ani ağlamalar eşliğinde uyanarak geçti. Nedenini haftasonu anladım. Cumartesi ve Pazar günü bize marifetlerini gösterdi.

Fotoğrafını çekemedim tabiki, cumartesi sabaha karşı emzirmem için beni kolumdan çekiştirerek kaldırdı. Resmen şok oldum.

Çamaşır asarken leğenden çamaşırları sırasıyla uzatıyor.

Benim eşyalarımı bana, babasının eşyalarını babasına vermeyi biliyor. Kendisinin olanlarıda elinde sıkı sıkı tutuyor. Özellikle çoraplarını elinden bırakmıyor. Bütün gün elinde bir çorapla dolaşıyor.

Diğer yaptıkları;

Banyodan sonra saçlarını kendi taradı......

TV'na ulaşmaması için koyduğumuz sehpanın üzerine çıkıp oturdu.
 
Çatalla yemek yemeye bayıldı.

Anahtarı eline aldı ve doğruca kapıya giderek deliğine sokmaya çalıştı.

Ben birşeyler yazarken oda gözetimim altında birşeyler karalasın diye düşünüp eline verdiğim renkli kalemleri ve defteri görünce ağlamaya başladı. Bunu anlamış değilim. Sanırım bana kızdı ama neden?

6 yorum:

Adsız dedi ki...

keşke kalemden önce eline oyuncak silah kılıç mılıç verseydiniz.. e 1 yaşında nihayetinde azıcık oyun oynayıp ergenlik donemine kadar fantezi dünyasında yaşasa da, geri kalan 60 yılını emekli olmak için çalışarak geçirmek zorunda olduğunu anladğında (ki temennimiz işler bu reddeye gelmeden anne babasının bol getirisi olan kurulu bir işi miras etmeleridir) geçirdiği güzel yılların değerini anlayabilse.. Ben mesela, 2 yaşımda şiir yazmayı 3 yaşımda hat sanatı ile deri süslemeyi öğrenmişim de noldu, bak o zamanlar yapamadığımı şimdi yapıyorum, belimde silah cebimde sustalı geri kalan ömrümü bu fantezik yaşama adadım. Yine de saygılar sevgili ebebeynlerine efenim, nice saadet dolu günler maşallah nazar değmesin :)
Dayısı Özgün..

Crocus dedi ki...

"çatal,anahtar,tarak...onlar nerede?bu çubuk da neyin nesi?" diye ağlamıştır belki :P

Adsız dedi ki...

ne kadar büyüdüğünün bi göstergesi dimi..
saç tarama haline bayıldım..akılları artık herşeye eriyo.sanırım doruk memur olmak istemiyo.:)

ayşegül

Özlem dedi ki...

Ayşegulcum agzından bal damlıyor. İnsallah o yüzden aglamıştır. Memur olmasın canım oglum benim....

Aylin Anne dedi ki...

Sevgili Özlem,blogumda katıldığınız çekilişin talihlisi siz oldunuz. İletişim adresinizi gönderirseniz kargoya vereceğim :)http://aylinanne.blogspot.com/2011/02/iste-kazanan-sansl.html

Sevgiler


aylin

Unknown dedi ki...

canım benim ne güzel de saçlarını tarıyorsun sen öyle:))