6 Eylül 2011 Salı

İlk sosyal sorumluluk projemiz...

 


Doruk ilkkez bir sosyal sorumluluk projesine parmak attı!


Hipp'in organize ettiği bir yardım kampanyası vardı. Eram'la (Özel eğitime muhtaç çocuklara yardım derneği) birlikte organize edilen bu projenin amacı ERAM'ın İstanbul Beylikdüzü'nde yapmayı planladığı Türkiye'nin ilk Engelli Rehabilitasyon Merkezi projesinin ve inşaatı devam eden Zihinsel Engelli Okulu projesinin tamamlanması için gelir sağlamak.


Katılım için; Öncelikle siteye üye olduk. Çocuğumuzun 1-4 yaş aralığında olması gerekiyor. Ben kayıt olup bu proje için boya istediğimde Doruk henüz 1 yaşında değildi. Ve tabiki boyalarımız gelmedi ve katılamadık. Ama çok enteresan biçimde geçen hafta yani Doruk 19 aylık olduğunda boyaların olduğu paketimiz elimize ulaştı. Meğer bu proje için 2. bir adım daha yapmışlar ve bize de göndermişler.



Paketin içinden 6 adet karton, 3 renk parmak boyası çıkıyor. 6 ay aralıklarla çocuklarımıza bu boyalarla kartonları boyattırıyoruz. Sonra sitede belirtilen adrese bu sanat eserleri gönderiliyor. Özel bir sergide bu resimler sergilenip satışa çıkarılıyor. Geliride proje için kullanılıyor. Çocuğunuzda ilk sosyal sorumluluk projesine ortak olmuş oluyor.



Tatil dönüşü banyodan önce bir akşam bu boyayı yapmak için oturduk Doruk'la masa başına. Normal de 6 adet olan kartonu 6 ay ara ile boyamamız gerekiyordu ama Doruk o kadar çıldırdıki biz 6 kartonuda o gece boyamak zorunda kaldık. Kaldıki bir daha Doruk'la öyle cıvık bir boya yapma riskini göze alabileceğimi de sanmıyorum.



Şimdi sanat eserlerimizi bu proje için göndereceğiz ama öyle beğeniyorum ki ayrılmam zor olacak onlardan. Sonuçta umarım gerçekten faydalı bir yerlere gider, bu projeler için üzerimize düşen bu küçük şeyi yapmış oluruz biz de.

Eğer detayları merak ederseniz;  http://www.hipp.com.tr/adimadimbuyuyorum/anasayfa

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim ikinizi de... Ama daha çok duyarlılığı ve hevesi için Doruk'u :) Bence onların renkli fotokopisini çektirip asmalısınız, çok güzel bir hatıra olur.

Özlem dedi ki...

aaaa fotokopi fikri hiç aklıma gelmemişti. çok doğru. kesin yapacağım bunu... sanada teşekkürler o zaman Görkem'cim. ;)