12 Kasım 2011 Cumartesi

2011 Kurban Bayramı



3 gün geç de olsa 2011 kurban bayramımızdan bazı kareler koymak istiyorum blogumuza.

Bu kurban bayramı çok istememize rağmen Denizli'ye babaanneyi görmeye gidemedik. İçimizde biraz onun burukluğu vardı. Tek tesellimiz evde olup bol bol dinlendik, Nevzat ve benim ortak sevdiğimiz "Two and a half man" dizisinin son sezonunu  cnbc-e tüm gün verince pazartesi günümüz evde kahkahalar atarak geçti. ve bayram boyunca da film izledik, kitap okuyup, yazmam gereken yazılarımı yazdım.



1 gün sabah kahvaltıya ananeye gittik. Büyük dayı ve kuzen Demirkan'da oradaydı. Birlikte güzel bir kahvaltı edildikten sonra bayramlaşma, sohbet ve sonrada büyük halayı ziyaret.


  
Dedeyle kitap okurken. Bu ilk okumaları.

Dedeyle bayramlaşma, harçlığı kapmaca.






 


Kuzenle ilk bayramlaşma
  
Kuzenle kovalamaca

Sonra da yorulup nefes almaca


Orası benim annemin evinden daha curcunaydı. Merve, Ece, Mert kuzenleri vardı Doruk'un orda da. Bol bol oyun, konuşma, yeme içme içinde akşamı edip evimize döndük. Gidişimiz gayet kolay ve çabuk olmuştu ama dönüşümüz bayram trafiği nedeniyle 2 saat sürdü. Sanırım bu bayram kimse bir yerlere gitmemiş. Tüm bayram insanlar trafikten ve kalabalıktan şikâyet edip durdu.

Büyük enişteyle arabanın tekerini tamir ediyor.
Büyük eniştesini çok sevdi Doruk
    
2 ve 3. günler Nişantaşı ve ev arasında gezmek, yürüyüş yapmak, kahve içmekle geçti.

4. gün Serpil ve Ayhan'la buluştuk Nişantaşı'n da. O günümüzde pizza yiyerek son buldu.

Bir Kurban Bayramı daha hepimiz için kutlu olsun. Bayramlar çok güzel şeyler. Aileleri bir araya getiren, çocukları mutlu eden, enerji veren aktiviteler. Ama dileğim artık Kurban Bayramlarında hayvanlar katledilmesin. Kan kokusu duyulmasın. Sadece bayramımızın ismi Kurban olsun ama kurban edilmesin hiçbir canlı.


 

1 yorum:

ASLI dedi ki...

Gecmi$ bayramin kutlu olsun...
cok yaki$ikli olmu$ bu kücük prens yaa