10 Nisan 2012 Salı

Yüzme öğreniyoruuuuz!

Şu Datça'ya gitme planımız olduğundan beri Nevzat'la benim kafamda ki en büyük sorun Doruk'u havuzdan nasıl koruyacağız olduğuydu.
Ya görmessek, ya düşerse, ya biri yanlışlıkla iterse vs. bir sürü düşünce kafamızı meşgul ederken 2 yaş çocuklar için yüzme kursu olduğunu öğrendim. 

Hemen araştırıp başladık geçen hafta bu eğitime. Aquababies yüzme okulu Levent Movempick otelde öğretmenleri Ayşe hanımla birlikte yapılıyor.

Geçen hafta ilk dersimizi yaptık. Doruk açısından tam uyku saatine denk gelmesi nedeniyle keyifsiz başladı. Hatta yolda giderken uyumasın diye kırk takla attım resmen.

Sonra havuzu görünce hayran hayran seyretti oğlum. Sonra sıra kendisine gelince şaşkınlık ve çekingenlikle ne yapacağını bilemedi. Ama dersin sonlarına doğru eğlenmeye başlamıştı.

Öncelikle Ayşe hanımın söylediği tabiki bu yaştaki bir çocuğun yüzmesini beklemiyoruz. Beklediğimiz şey suya düştüğünde yüzeye çıkmayı başarması, nefesini tutmayı öğrenmesi ve havuzda tutunacak noktayı elleriyle bulabilmesi ve Ayşe hanımın söylediği en önemli şey "aslında ben size nasıl yüzme öğreteceğinizi öğretiyorum" sözü.

Bizden önceki sınıfın öğrencileri 5-6 aylık bebeklerden oluşuyordu. Çok şekerlerdi. Annelerle birlikte havuzda çok güzel vakit geçiriyor gibiydiler.

Doruk suyu çok seviyor.  Sudan hiç korkmadı şimdiye kadar. Bakalım 5. ders sonunda durum ne olacak. 

Daha fazla bilgi için tık tık

Ve işte bizim fotolarda burada;






3 yorum:

Unknown dedi ki...

Gelismelerinizi yakindan takip edecegim. İnsallah diger derslerdede Doruk zevk alir:))

Adsız dedi ki...

Tatlım benim, nasıl da yapışmış sıkı sıkı:))

Adsız dedi ki...

Sanirim anne ya da baba havuzda oluyor, diger ebeveyninde izlemesine izin var mi acaba?