29 Kasım 2010 Pazartesi

Küçük Prens 10 aylık

Doruk artık 10 aylık. Hem koskoca up uzun bir 10 ay hemde nasıl geçtiğini anlamadığımz bir 10 ay geride kaldı.

Boy: 76
Kilo: 9.750 kg.

Müzik aletleriyle oynamak ve babasıyla tv ye bakmayı çok seviyor





 


Bu ay içinde, hızlı birşekilde yerde yuvarlanma aktivetimizden emekleme, sıralama ve taytay durmaya terfi ettik. Her ne kadar doktorumuzda bende yürüteç fikrine hoş bakmıyorsakda Doruk’un haraket etmek istemesi ve bir yerden sonra artık benim buna eşlik edemiyor olmam yürüteçi kullanmak zorunda bıraktı bizi. Bir arkadaşımın eski yürütecini kısa bir süre kullanmak üzere aldık. Doruk önce pek sevmedi. Sanırım “bu ne şimdi. Niye beni buraya koydular” gibi bir düşünceye kapılıp orada ne yapacağını anlamadı. Anladığında ise şu anda evde atom karınca gibi bir yerden bir yere koşarak çığlıklarla tam anlamıyla uçuyor diyebilirim. Hatta bazen ezilmekten korktuğum bile oluyor. O kadar hızlı yani…… Yoluna çıkan halılarıda kaldırdık değmeyin keyfine… koşarken ayakları birbirine karışıyor arada….

Ek gıdalarla aramız hala iyi değil. Zaten alerjimiz devam ettiği için kahvaltıyı bilmiyor. Sebze çorbaları sevmiyor. Meyva pürelerini sevmiyor. En sevdiği şey (bu beklide harika bir şey çünkü çocuklar pek sevmez) kereviz. Bize yaptığım kerevizi bir yiyişi var şaşarsınız. Bu arada, 7 tane dişimiz var. Ama diş sıkıntımız baya baya başladı. Ağzı bir şelale gibi akıyor ve dişleri kaşıyor deli gibi. Saçını ve kulağını çekmeside var tabi. İlk dişlerde bunları yaşamadık ama bu arkalar bizi biraz süründürecek sanırım.

Bu ay artık bir oyun grubu kurduk. 15 günde bir buluşup bu bücürleri sosyalleştireceğiz. Arkadaşlığı, paylaşmayı, oyun oynamayı öğreteceğiz. Şimdilik kulağa hoş geliyor. Bakalım neler yaşıyacağız meraktayım ben….
Oyun günümüzden. Revna ve İpekle birlikte.....


Bu ay artık konuşmalarda başladı. Birçok anlamadığımız şeyler söylüyor. Ama anladıklarımız; gel – ver – hadi – anne - baba – dede – meme…. Bide biz şarkı söylerken oda söylemeye başlıyor işte bu harika bisey. Resmen çekirdek aile olarak koltuğa oturup şarkılar söylüyoruz. Doruk biraz detone yapıyor parçaları ama idare ediyoruz şimdilik annesi ve babası olarak… harika bir koromuz var…..

Uyuma düzenimiz genelde iyi olsada, dişten dolayı arada gece kalkışları sıklaşıyor. Meme emmeye son sürat devam ediyor. Bu arada son 1 aydır bizim yatış saatimizde uyanıyor ve bizimle birlikte yatıyor. Ben BAYILIYORUM oğlumla uyumaya. Nevzat bu konuda şikayetci ama bir süre daha 3 kişi yatakta olacağız. O kadar güzel görüntüler oluşuyorki keşke o anları birisi fotograflayabilse…

Bizimle oyun oynamayı çok seviyor. Babası ve ben hep birlikte oyun oynarken enerjisinin son seviyesine geliyor sanırım. En sevdiğimiz oyun kovalamaca.... benim yada Nevzatın kucağındayken kaçıyor ve arkada birisi onu yakalamaya çalışıyor... yorucu ama oynarken evin içi kahkalarla doluyor. Ve her aksam ben eve gelince bu oyunu oynamak icin hemen birimizin kucağına cıkıp başlıyor tepinmeye :)

İşte 10. ayımızda böyle bitti ve biz bu ay artık doğumgünü için bir şeyler planlamaya başladık… buda benim zevkim. Onun için bir şeyler yapmak çok hoşuma gidiyor. Bakalım önümde 2 ay var güzel bir 1 yaş kutlaması organize etmek için…..

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Altuğ da 10. ayını tamamladı. Becerileri çok benzer. Bizimkinin de 6 dişi var. Dede, baba diyor. Oyun grubu kurmuşsunuz. onu çok kıskandım doğrusu. Çalışan bir anne olunca bu tip aktiviteler olamıyacak galiba..
neyse, 1 yaş doğum günü için düşündüklerini de bloğunda paylaşırsam , biz de memnun oluruz.
sevgiler

Adsız dedi ki...

doruk aşkım büyüdünmü sen...şarkılarmı söylüyosun...bigünde bize serenat yap tamammı..anne seni videoya çeksin izletsin bize... sibelceo
burak ın annesi

Doruk'un annesi Özlem dedi ki...

Esra ben şu anda bile çocuklara oyun arkadaşı çocuk gerekiyor onu Doruk ta çok hissediyorum. Birebir oynamıyorlar belki ama birbirlerini inceliyorlar. Buda cok önemli birşey sanırım. Şişli - beşiktaş civarında oturuyorsan istediğin zaman katılabilirsin grubumuza... ben pangaltıda oturuyorum. Altug 1 hafta büyük Doruk'tan ve oda Doruk gibi erkenciymiş... zaten grupta kızlar cogunlukta Altugla Doruk un görüşmesi fena olmaz :)

Doruk'un annesi Özlem dedi ki...

Ay sibel harika fikir. hemen projelerimin arasına alıyorum bu video olayını :)

Adsız dedi ki...

10 kere kocaman maşallah..ne kadarda çabuk büyüyorlar..babayla tv keyfini pek begendim:))

Adsız dedi ki...

ben ayşegül bu arada..:)))